Cautati o reteta

Se încarcă...

10 martie 2012

Red Velvet Cake Pops

Red Velvet Cake Pops Red Velvet Cake PopsNu puteam sa fac o masa de dulciuri fara sa includa si reteta de cake pops! Ca sa stiti, asa in principiu, puteti folosi orice reteta de prajitura cu crema pentru a face cake pops, tot ce trebuie sa faceti este sa coaceti si sa maruntiti bine blatul, apoi sa puneti crema din aproape in aproape pana aveti o compozitie lipicioasa, care se modeleaza usor sub forma de bile.

La fel am procedat si eu pentru aceste cake pops: am facut jumatate de portie de Red Velvet Cake, cu jumatate din crema aferenta si apoi am maruntit blatul, am pus crema, am facut bilutele de prajitura si la final le-am dat prin ciocolata alba, in care am pus un str op de colorant gel roz pastel si cateva le-am dat prin ciocolata cu lapte topita si le-am ornat cu bombonele colorate si ciocolata alba topita.





Aici aveti reteta de Red Velvet cake, iar aici aveti foarte detaliat procesul de preparare al cake pops in general.

Nu sariti niciun pas de preparare, ca sa fiti siguri ca va reusesc si mai ales ca prajiturelele stau bine infipte in betisoare. Cat despre betisoare, eu le-am comandat de pe ebay dar puteti folosi si bete de lemn pentru frigarui si chiar betisoare de plastic, cum sunt cele folosite de copii la scoala, le mai tineti minte de cand eram mici? Daca aveti orice nelamuriri legate de reteta, sa ma intrebati, da? Aaaaa si inca un lucrusor: din jumatate de reteta de red velvet cake au iesit cca 50 de cake pops. Sa va fie de bine!










DATING CAFE  -  100% free dating

Paine cu lapte si miere

Paine cu lapte si miere Paine cu lapte si miere
Am cautat o reteta de paine care sa fie pe gustul lui Luca: usor dulceaga si foarte moale. Lui ii place paine toast clasica sau extra soft si asta am incercat sa reproduc acasa si am ajuns la reteta aceasta. Intre timp am luat si masina de paine, dupa indelungi dezbateri si cercetari, ne-am oprit la o masina Philips cu 12 programe. Am facut deja cateva tipuri de paine folosind-o si suntem multumiti de ea. Ieri am facut chiar si gem de fructe de padure in masina de paine si a iesit foarte bun. O sa vi-l arat zilele astea, pentru ca l-am folosit la o reteta foarte draga mie (si voua, de altfel). Dar pana una alta, sa va spun reteta de paine cu lapte si miere.

Ingrediente pentru o paine:
- o lingurita drojdie uscata
- 350ml lapte caldut
- 2 lingurite miere
- 500g faina alba (eu am folosit faina tip 650)
- o lingurita sare
- 2 linguri (30g) unt topit si racit



Intr-un bol amestecam laptele caldut, zaharul, mierea si drojdia. Intr-un bol incapator punem faina cernuta impreuna cu sarea, facem o gropita in mijloc, unde turnam amestecul de lapte. Amestecam pana aluatul este omogen, adaugam apoi untul topit si framantam din nou, pana untul este incorporat. Lasam aluatul sa se odihneasca 10 minute.



Mutam aluatul pe planseta pe care am pudrat faina si il framantam energic 5 minute, apoi il punem din nou in bol si il lasam se se odihneasca 10 minute. Repetam operatiunea astfel incat sa framantam aluatul de 3 ori, lasandu-l sa se odihneasca 10 minute dupa fiecare framantare. Dupa ultima framantare facem o bula din aluat, il punem in bol, il acoperim cu un prosop de bucatarie curat si il lasam sa creasca intr-un loc caldut, 30 minute. Scoatem aluatul din bol, il taiem in 4 parti egale. Modelam 4 bile din aluat si le asezam intr-o tava de cozonac, unsa cu unt si tapetata cu faina. Acoperim tava si lasam aluatul sa dospeasca o ora sau pana isi dubleaza volumul. Incingem cuptorul la 200 °C, bagam painea in cuptor si coacem 15 minute, pana se rumeneste. O scoatem din cuptor, o ungem cu putin lapte, apoi scadem temperatura la 180 °C si coacem painea alte 20 minute.



Este o paine dulceaga, perfecta pentru mic dejun. Se feliaza foarte usor si se pastreaza proaspata 2-3 zile, nu devine lipicioasa si daca va raman resturi, puteti sa le folositi la reteta de budinca din paine, sunt perfecte pentru aceasta reteta. Cam atat pentru azi, sa incepeti o saptamana minunata si plina de vesti bune, asa cum astept si eu. Sa va fie de bine!








DATING CAFE  -  100% free dating

Supa de oase

Supa de oase supa de oase
O supa de oase absolut delicioasa, preferata de foarte multe persoane. Iata aici ingredientele de care avem nevoie pentru supa de oase:

1 kg oase cu maduva
1 kg oase fara maduva
200 grame de morcovi
200 grame ceapa
280 grame radacina de telina
200 grame pastranac si patrunjel
5 grame piper
10 grame de sare sau dupa gust

Realizarea supei de oase

  • Taiem oasele bucati, le oparim si apoi le spalam un pic cu apa rece
  • Curatam si taiem legumele
  • Fierbem oasele in apa cu sare, avand grija sa indepartam spuma care se formeaza
  • Dupa ce au fiert cat de cat, adaugam legumele si piperul boabe si mai fierbem cca 1 h
  • Dupa ce punem supa de oase la fiert, o strecuram si gata
Pofta buna








DATING CAFE  -  100% free dating

Cheeseburger

Cheeseburger Cheeseburger
Nu am fost racita de ani de zile. In cel mai rau caz, mi-a curs putin nasul o zi-doua sau m-am trezit cu o usoara tuse, de care am scapat rapid, insa de data asta, m-a rapus. Nu stiu ce fel de viroza e, dar de o saptamana cel putin ma chinuie groaznic, am febra, tusesc si abia imi tin ochii deschisi. Dar si asa, nu ma las, incerc sa o duc pe picioare si sa lupt cu metode naturiste, incercand sa fug de antibiotice ca impielitatul de tamaie. Si una dintre terapiile preferate de mine cand sunt suparata este gatitul. Nu am avut chef de nimic complicat, asa ca am adus fast-food-ul la noi acasa si am facut cheeseburger. Si ca sa arate a fast-food autentic, am pregat it si la pachet:



Eu consider ca secretul unui hamburger sau cheeseburger reusit sta in chifteluta de carne, care e punctul central si care trebuie sa fie super aromata. Asa ca am condimentat-o cum am crezut mai bine si a iesit ceva foarte bun. Cat despre chifle, puteti folosi si chiflele facute in casa, pe care vi le-am prezentat saptamana trecuta, dar eu am preferat chiflele speciale pentru hamburger, pe care le gasiti la orice hypermarket. Cat despre sosuri, este important un ketchup de calitate sau sos barbeque, care are o aroma de afumat si sa dea sandwichul ui un gust deosebit, specific sandwichurilor americane. Sosul alb este tot unul specific pentru cheeseburger, eu l-am gasit la Lidl, dar puteti folosi si un sos remoulade sau un strop de maioneza facuta in casa sau chiar un sos pe baza de iaurt. Acum ca am dat toate detaliile pe care le consider eu importante pentru un cheeseburger ca la carte, putem sa trecem la chiftelutele efective. Dintr-un kg de carne tocata ies vreo 15 chiftele, care sunt foarte bune si simple, nu musai in cheeseburger sau puteti foarte bine, dupa ce le faceti pe cele plate, pentru sandwich, sa modelati chiftelute normala, rotunde, mici, pe care sa le coaceti la cuptor sau sa le prajiti dupa metoda clasica.

Ingrediente:
- 1 kg carne tocata de vita sau amestec vita-porc
- un ou batut
- o ceapa mica tocata marunt
- un castravete murat mai mare taiat marunt (3 linguri)
- 2 lingurite mustar
- 2 linguri ketchup
- 2 lingurite sos Worchester
- 4-5 ling uri pesmet
- 2 linguri praf de usturoi
- 2 linguri arpagic uscat
- sare si piper dupa gust
- ulei pentru gratar



Din toate ingredientele (mai putin ulei) am framantat compozitia pentru chiftele. Am facut apoi bile pe care le-am turtit, astfel incat sa fie de dimendiunea chiflei. Am incins tigaia grill, am uns-o cu putin ulei si am prajit chiftelele de carne, cam 3-4 minute pe-o parte sau pana carnea isi schimba de tot culoarea si se rumeneste frumos. A inceput apoi asamblarea cheeseburgerului: am taiat fiecare chifla in jumatate, am pus un pic de ketchup, un pic de sos pe ntru sandwichuri si o mana generoasa de salata verde taiata fasii.



Peste salata a urmat chifteluta de carne, o felie de cascaval cheddar, cateva feliute de castravete murat (se potrivesc foarte bine castravetii murati mai dulci, cei murati in apa cu otet si zahar sau miere, nu cei foarte acrii), inca putin sos si gata, putem pune capacul cheeseburger-ului.



Noi le-am servit cu salata simpla si cu limonada proaspata... de fapt citronada pentru ca a fost din mai multe citrice, nu doar lamai. Chiftelele au fost atat de aromate, incat au devenit instnt preferatele familiei si de acum o sa mai fac din aceeasi compozitie chiftele cu sos marinat. Abia astept sa vina vara si sa putem face hamburgerii, asa cum se cuvine, pe gratar si sunt sigura ca vor fi si mai savurosi. Pana atunci, sa ne multumim, zic, cu tigaia tip gratar :) Sa va fie de bine!










DATING CAFE  -  100% free dating

Supa rece de castraveti (de post)

Supa rece de castraveti (de post) Supa rece de castraveti (de post)
Vreau sa va propun un meniu complet: supa, fel principal si desert, toate de post. Azi incepem cu supa :) Supa rece de castraveti este din colectia mea de retete culinare de vara, insa m-am gandit ca merge foarte bine si in perioada postului, tot ce trebuie sa facem este sa inlocuim smantana dulce sau iaurtul cu smantana dulce vegetala sau iaurt vegetal. Eu am ales prima varianta, respectiv smantana dulce vegetala (Gran Cucina am gasit eu, dar sigur mai sunt si alti producatori pe piata). Puteti sa folositi si lapte de soia de exemplu, sau daca sunteti catolici, la fel cum sunt eu, si postul presupune abtinerea de la carne si atat sau daca nu pregatiti aceasta supa pentru post, puteti folosi smantana dulce pentru gatit, iaurt grecesc (din cel mai gras) sau de ce nu, lapte batut.

Acum ca v-am prezentat toate variantele, tot ce mai trebuie sa va spun e ca supa de castraveti, servita rece sau “tarator” este o supa specifica bucatariei bulgaresti, un fel de gazpacho al spaniolilor. Pentru ca in mod normal se face cu iaurt sau smantana dulce naturala, nu se coace nimic, toate ingredientele sunt date prin blender crude. Pentru smantana dulce vegetala insa, pe pachet scrie ca trebuie preparata termic, asa ca am ales sa modific reteta originala de “tarator” si sa fac o varianta romaneasca, numai buna pentru post.

Ingrediente:
- 3 castraveti Fabio mari
- 2-3 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 400ml smantana dulce vegetala
- 100ml apa
- ½ legatura marar verde
- 60g caju
- sare si piper dupa gust



Mai intai am incins intr-o tigaie uleiul de masline, in care am prajit putin usturoiul dat pe razatoare, Si cand spun “putin”, chiar e putin, ma refer la cateva secunde, pentru ca usturoiul devine foarte amar daca se prajeste prea mult sau se arde, iar scopul nostru este doar acela de a aroma uleiul. Dupa cele cateva secunde, punem smantana dulce si condimentam cu sare si piper. Lasam amestecul sa dea cateva clocote bune. Intre timp, ne ocupam de castraveti: ii curatam de coaja, ii taiem in jumatate, le scoatem samburii folosind o lingurita si apoi ii taiem marunt.



Punem castravetii intr-un bol incapator, turnam peste amestecul de smantana cu usturoi, 100ml apa si punem blenderul in actiune. Trebuie sa obtinem o crema nu foarte fina, mie cel putin imi place sa aiba putina textura. Apoi punem mararul si caju, ambele tocate marunt si sare si piper, daca mai e cazul. Amestecam bine si dam bolul acoperit cu folie alimentara la frigider cateva ore (de preferinta peste noapte), ca sa se raceasca de tot si ca aromele sa se intrepatrunda.



E foarte simplu de preparat, este o supa racoroasa, pe care abia astept sa o pregatesc si la vara! Pana atunci, va las cu pozele de final :) Sa va fie de bine!








DATING CAFE  -  100% free dating

Bloguri Interesante